Det är dem som är idioter.

IMG_8547 (2)IMG_8505 (2)IMG_8563 (2)IMG_8544 (2)WOOW! I onsdags var jag på Charlie Söderbergs grymma föreläsning ”Ett rikare liv” inom Balansekonomi. Föreläsningen ägde rum på Konserhuset i Göteborg. Vilken inspiratör han är och rolig på samma gång. Haha, det var länge sedan jag skrattade så mycket. Minns särskilt en sak när han skulle beskriva att människor nuförtiden inte har tid. Han tog ett exempel om att han knackade på hos en kund och återkom flera gånger, men det fanns alltid massa ursäkter. Bland annat ”nä, just nu är det mycket”. Då drog han ett skämt att kunden inte hade tid att bli rik just vid det tillfället, det vill säga aldrig. Charlie menar att man ska göra plats för det man vill och ta sig tid.

Charlies inledning av sin föreläsning var att han läste ur sagan ”Alice i underlandet”.

Alice frågar katten:
– “Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån?”
– “Det beror på vart du vill komma” svarade katten.
– “Det spelar inte så stor roll…”, sa Alice.
-“Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar”, sa katten.

Det är så sjukt sant, för om man inte vet vilken väg man ska ta. Hur ska man då veta vilken väg man ska ta? Det är faktiskt helt omöjligt, det handlar om att sätta upp delmål och slutligen når man sitt mål om du är villig att kämpa för det. Jag blev sugen på att läsa ”Alice i underlandet”, verkar finnas mer budskap än vad man uppfattat då man var liten och såg filmen.

För att hitta den rätta vägen skulle du kunna ställa frågorna:
– Varför är det viktigt för mig?
– Vad skulle göra mitt liv rikare?

Dessa frågor fick vi diskutera med vår stolsgranne. Kan skriva ett inlägg framöver om dessa saker. Sådant är alltid spännande att uttrycka i text. Jag älskar att prata om mål och drömmar. Hehe, jag kan ge er en liten teaser… Sakerna blev att fixa min högskoleutbildning, starta eget företag och resa.

IMG_8578 (2)Söderberg pratade om att rikedom handlar mer än bara ekonomi. Här tänker jag att det spelar ingen roll om du är rik ifall du saknar människor eller sådant som ger dig lycka. Lycka kan inte köpas för pengar. Visst, du har en ekonomisk trygghet men det skulle inte jag endast föredra om jag bara hade pengar i mitt liv. Det skulle kännas fattigt…

Under tidens gång bjussade han på ett tänkvärt citat av Albert Einstein. Ungefär så här lät det: Göra samma sak om och om igen är ett tecken på idioti. Det är verkligen sant, om man verkligen vill att en förändring ska ske behöver man göra något nytt för att få ett annat resultat. Han menar att beroende på vilket beteende man har, skapar det ett visst resultat. Genom att ändra ett beteende kan du få ett annat resultat.

Charlie talade om i sin föreläsning att han inte brydde sig om vi gick ifrån hans föreläsning med  eller att vi tyckte att det han sa var bra. Utan det han ville skapa förvirring och provokation men även inspiration. Fast han förväntade sig ingenting och vi fick gärna lämna föreläsningen om vi ville.

”Måste våga tröttna på sådant vi tycker är okej.” Förstod honom som att ifall du alltid finner dig i något som är okej, men som skulle kunna bli bättre är det som sagt viktigt att vi tröttnar på det för att kunna tillföra någonting bättre.Tänk om det finns någonting bättre? Min egen åsikt är att man aldrig kan veta det förrän man har testat.

IMG_8594 (3)Som en äkta student och viljan att ta tillvara på all inspiration förde jag givetvis anteckningar.

Charlie tog upp kantarellprincipen och hur den funkar. När vi är ute och plockar kantareller söker vi efter det vi vill ha (vilket är kantareller). Du berättar också vad du ska leta efter. På samma sätt kan vi tänka kring vårt eget liv, alltså att vi säger till vår hjärna att söker efter det som är bra och berättar vad det är du vill hitta. Vi får det vi letar efter, till exempel om det gäller ursäkter eller lösningar. Om du får en chans till någonting som kan förändra ditt liv. TA DEN! Vänta inte på att chansen ska komma till dig.

Det handlar om att berika sitt liv varje dag.
* Hur berikar du ditt liv?

Charlie berättade om en kund som inte ville jobba på Konsum i hela sitt liv. Men då fortsatte han till oss om: ”jag vill inte åka till Konsum, men vilken väg ska jag välja om jag inte vill åka till Konsum. Kopplar detta till att det är viktigt att veta sitt mål för att undvika det som man inte vill ska inträffa.

Det handlar inte om pengar och det är ingen grej, vi gör det till en grej.

Charlie fick en fråga av en man och den frågan förändrade hela hans liv. Vill ni veta vilken fråga det var? Jorå, det tror jag nog att ni vill. Mannens fråga löd: Är du villig att göra det som 95 % i fem år aldrig kommer göra? Charlie svarade ja på den frågan och det förändrade hela hans liv. Sådant tycker jag är så spännande och intressant att höra!!

Vidare fortsatte Charlie att diskutera om att att vi inte har problem att förlora pengar. Vi har problem att se ut som idioter. Vi har heller inga problem att förlora så länge alla andra gör det också. Det är så sant… man jämför alltför ofta sina problem med andras. Antingen medvetet eller omedvetet.

Charlie har fått höra ordet ”idiot” många gånger. Just för att han har velat få en förändring i sitt liv. Till exempel att han ville jobba med ekonomi. Då var det folk som uttalade sig och påstod att han inte kunde någonting om ekonomi. Jag tänker att det alltid kommer finnas folk som lever i sin lilla bubbla och har svårt att tänka utanför den. är det dem som är idioter.

IMG_8576 (2)Inte nog med att Charlie berättade för oss om sina tankar han släppte även in oss i sitt hjärta. Han berättade ytterligare en sak som förändrade hans liv. Han trodde att han skulle dö i cancer. Då tänkte han: ”Tänk OM jag skulle få en andra chans”… då skulle jag. Han tog upp olika saker han skulle göra om han fick leva.

Slutligen gav han råd om att han tyckte att vi borde ta hjälp av personer. Inte endast sådana vi känner utan personer som kan ge oss ett nytänkande. Tänker själv att det kan ge motivation och vara en dörr för nya möjligheter och erfarenheter. Jag älskar att träffa nya människor, särskilt om dem är öppna av sig. För då kan man få veta otroligt intressanta saker under endast ett möte.

För att denna föreläsning skulle kunna bli möjlig var det inte bara Charlies närvaro som behövdes utan även hans team.

Här har ni en team-groupie:

IMG_8598 (2)

Denna föreläsning väckte så många tankar… Jag kände mig både inspirerad, förvirrad och känslosam. Det var en resa i Charlies liv som man fick ta del av. En fantastisk resa!

PhotoGrid_1456349468682 (2)Jag tjötade en sväng efter föreläsningen och tog en selfie tillsammans med Charlie.

TACK till Balansekonomi som hade gratis föreläsningar i ”Ett rikare liv”. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta min resa tillsammans med er i mars. Har aldrig tidigare deltagit i en KICK OFF, det ska bli riktigt spännande! Jag är så redo för att nå mina mål och drömmar. ♥

Om ni inte har varit på denna föreläsning. Tycker jag att ni ska boka er plats så fort ni kan!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Det är dem som är idioter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>