Hur får man en bra blogg?

IMG_5653 (2)

Jag har bloggat i cirkus sex år och en hel del erfarenheter besitter man sedan dess. Tänker därför dela med mig av några!

1.  Jag tycker att en tydlig design och header är viktig. Det är ju det första intrycket man får.

2. Bilder är verkligen A och O. Gärna kvalitetsbilder, det är inte kul att klicka in på en blogg och det endast vimlar av oredigerade mobilbilder. Det blir inte samma känsla och effekt. Att fotografera med systemkamera är ett stort plus! Fast vet mycket väl att inte alla är så fotointresserade att man investerar i en sådan dyr kamera. Dock höjer det din blogg!

3. Det är viktigt att tänka på vad man vill förmedla i just sitt inlägg. Hur vill jag att läsarna ska reagera? Vad vill jag komma med detta? Tycker att det ska finnas en tanke bakom inlägget, helt enkelt. Dock tycker jag personligen om att blanda lite smått och gott, i fall jag känner för att skriva om flera olika saker. Då gör jag det! Glöm inte att skriva om sådant som intresserar dig. Om du inte har ett intresse för ämnet kommer det till slut synas igenom och det vill du inte. Variation på inlägg ser jag även som en betydande roll. Omväxling förnöjer.

4. Aktiv uppdatering vet ju alla bloggare vid det här laget ökar chansen till att få en stor blogg. Däremot är det inte alltid man har tid att till exempel blogga tre gånger per dag (vilket jag oftast inte har). Jag har ett litet knep till er. Det kan räcka att du lägger in ett inspirations- och citatinlägg och sedan avslutar dagen med ett genomtänkt inlägg. Eller varför inte knåpa ihop ett par inlägg när du har tid – då kan detta läggas upp när tiden inte finns. Hur smart som helst ju! Det kallas så vackert tidsinställt.

KOM IHÅG! Det här är MINA personliga åsikter. Vad jag tror är vägen till en bra blogg! Ni får jättegärna kommentera och berätta – ge tips på hur NI tror att man får en bra blogg. Vore kul att höra era tankar kring detta. :)

Det här var bara ett axplock av bloggtips. Finns tusen andra saker.

Hoppas att ni gillade detta inlägg! Ett STORT lycka till med era bloggar finisar!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Hur får man en bra blogg?

  1. Kan inget annat än att hålla med, designen är väldigt viktig, för min del får den gärna vara ganska stilren och det ska vara lätt att kunna läsa inläggen. Det måste även finnas med minst en bild i varje inlägg, en ljus och genomgående blogg utan allt för mycket text fångar oftast mitt intresse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>